GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

DHL stänger ner sin verksamhet i Ryssland

Ekonomi • Publicerad 29 juli 2022
DHL stänger ner sin verksamhet i Ryssland från och med 1 september. Arkivbild.
DHL stänger ner sin verksamhet i Ryssland från och med 1 september. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

DHL avslutar sina transporttjänster i Ryssland från och med den 1 september, meddelar företaget.

Tekniska problem med it-system och infrastruktur samt operativa- och juridiska svårigheter gör att företaget anser att man inte längre kan bedriva sin verksamhet i Ryssland, rapporterar Sky News.

DHL är en del av tyska Deutsche Post DHL Group. Redan i början av mars stoppade bolaget alla leveranser från andra länder till Ryssland. All verksamhet i Ukraina stängdes också ner, på grund av att företaget inte kunde garantera medarbetarnas säkerhet.

Efter den 1 september kommer företaget endast tillhandahålla expressleveranstjänster från Ryssland till andra länder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.