Annons

Disneys strömningstjänst till Sverige i sommar

Tv • Publicerad 21 januari 2020
Strömningstjänsten Disney Plus kommer till Sverige först i sommar. Arkivbild.
Strömningstjänsten Disney Plus kommer till Sverige först i sommar. Arkivbild.Foto: Steven Senne/AP/TT

Strömningstjänsten Disney Plus lanseras i Sverige lagom till sommaren, det uppger företaget i ett uttalande. Tjänsten ses som en utmanare till Netflix, Amazon Prime och HBO, speciellt eftersom Disney lanserar sin tjänst till ett billigare pris än konkurrenterna. En månadsprenumeration uppges kosta omkring 65 kronor, skriver AFP.

Disney Plus hade premiär i USA i november och till en början sades det att lanseringen i Europa skulle ske i mars. Men nu visar det sig alltså att det dröjer till sommaren för de skandinaviska länderna, medan bland andra Storbritannien, Irland och Frankrike får tillgång till tjänsten den 24 mars.

Klassiska Disneyfilmer, "Star wars"- och Marvelfilmerna samt den nya serien "The mandalorian" som utspelar sig i "Star wars"-universumet är det Disney hoppas ska locka publiken att börja använda ännu en strömningstjänst.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons