Annons

Djuphavsorganism uppkallad efter Metallica

Musik • Publicerad 28 februari 2020
Metallica – nu även som kräftdjur. Arkivbild.
Metallica – nu även som kräftdjur. Arkivbild.Foto: Marco Ugarte/AP/TT

Heavy metal-giganterna i Metallica har fått en nyligen upptäckt djuphavsorganism uppkallad efter sig, skriver Pitchfork.

Macrostylis metallicola är ett kräftdjur som kan bli upp till 6,5 millimeter långt och som bor i djupen i Clarion Clipperton-zonen, belägen mellan Hawaii och Mexiko. Där utsetts djuret för tryck motsvarande 400 gånger jordens atmosfäriska tryck.

Annons

Forskarna Torben Riehl och Bart De Smet som upptäckte djuret valde att döpa det efter bandet för att hedra thrashmetalpionjärernas livsverk och som referens till de metalliska mineralklustren som återfinns i dess hemvist.

"Den lever bland mineralkluster bestående av kobolt, koppar, mangan, nickel och sällsynta jordartsmetaller. Så man kan säga att den bor inuti en rock-arena. Det är verkligen ett metal-kräftdjur", skriver Metallica på sitt Instagramkonto.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons