Djurgården kan värva efter skadesmällar

Lagkaptenen och centerstjärnan Jacob Josefson borta i minst två månader.
Andremålvakten Robin Jensen borta i minst en.
Ishockey • Publicerad 3 oktober 2019
Jacob Josefson blir borta i minst två månader. Arkivbild.
Jacob Josefson blir borta i minst två månader. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Djurgården har förlorat två raka matcher i SHL och dras med skadeproblem.

Oktober månad är dessutom hektisk för laget med 13 matcher i SHL och Champions Hockey League.

En ny andremålvakt behövs och när det gäller forwards är stjärnan Dick Axelsson, som inte fick nytt kontrakt efter förra säsongen, aktuell.

Djurgården hade intresse för finländaren och förre Skellefteåkeepern Joni Ortio, men han skrev i onsdags på för schweziska ZSC Lions.

– Niklas Svedberg kan inte stå 13 matcher i rad under oktober månad. Även om våra juniormålvakter är lovande så är det inte rättvist att belasta dem under en viktig period, säger Eriksson.

På forwardssidan har Djurgården 14 spelare trots Josefsons skada. Där låter det på Eriksson som Djurgården avvaktar.

– I dag såg det bra ut även om vi hittade en väg att förlora. Vi värderar forwardssidan hela tiden, säger Eriksson efter strafförlusten mot Färjestad, 5–6.

Om Dick Axelsson säger Eriksson:

– Det är en spelare som vi tycker är intressant och vi pratar med varandra med jämna mellanrum. Bollen ligger hos oss och vårt intresse har inte minskat, men det är en process som leder oss fram.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.