GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gruvarbetare och räddningsmanskap döda i brand

Ryssland • Publicerad 25 november 2021
Räddningsarbetare vid gruvan.
Räddningsarbetare vid gruvan.
Foto: Ryska räddningsverket/AP/TT

Minst 14 personer har dött och många är skadade eller sitter fast sedan en brand utbrutit i en kolgruva i Kemerovoområdet i Sibirien, uppger ryska myndigheter på torsdagen.

Elva av de döda är gruvarbetare, medan tre personer från räddningspersonal omkom i försök att hjälpa skadade.

– 35 personer befinner sig under jord, vi vet vilka de är men vi har inte kunnat fastställa exakt var de befinner sig, sade guvernör Sergej Tsivilev i ett uttalande som sändes av en lokal tv-kanal.

Räddningsarbetet fick avbrytas på grund av explosionsrisker under eftermiddagen.

Ursprungligen befann sig enligt ryska medier nästan 300 personer i gruvan. Koldamm fattade eld, vilket gjorde att rök snabbt spred sig via ventilationssystemet, säger en källa till nyhetsbyrån Tass.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.