Annons
Nyheter

Dödlig räd mot by i Nigeria

Nigeria • Publicerad 8 juli 2021
Soldater patrullerar i det oroliga nordvästra Nigeria, där plundringar och kidnappningar har blivit en del av vardagen. Arkivbild.
Soldater patrullerar i det oroliga nordvästra Nigeria, där plundringar och kidnappningar har blivit en del av vardagen. Arkivbild.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Gärningsmännen var beväpnade och kom på motorcyklar sent på kvällen. De sköt ihjäl 18 personer, stal boskap samt plundrade och brände bostäder.

Attacken ägde rum i byn Tsauwa i Katsina i det oroliga nordvästra Nigeria, enligt polis. Gambo Isah, talesman för delstatspolisen, kallar förövarna banditer.

Annons

– Banditerna dödade 18 människor i räden och lämnade en skadad. Ytterligare en invånare saknas, säger Isah.

Motivet är oklart, men Isah säger att måndagskvällens attack kan vara en bestraffning för att byborna vägrat samarbeta med beväpnade grupper i området.

Nordvästra och centrala Nigeria har stora problem med beväpnade gäng som regelbundet plundrar byar och ägnar sig åt kidnappningar för att dra in pengar i form av lösesummor. Många av grupperna har sina baser i skogsområden som sträcker sig mellan delstaterna Zamfara, Katsina, Kaduna och Niger.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons