Annons

Dom: Banker diskriminerade inte rysk affärsman

Ekonomi • Publicerad 13 januari 2020
Nordea och tre andra nordiska banker gjorde inte fel när de nekade den ryske affärsmannen Boris Rotenberg att använda bankernas tjänster, enligt finsk domstol.
Nordea och tre andra nordiska banker gjorde inte fel när de nekade den ryske affärsmannen Boris Rotenberg att använda bankernas tjänster, enligt finsk domstol.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det var inte diskriminering när fyra nordiska banker vägrade den ryske affärsmannen Boris Rotenberg att använda deras tjänster, slår finsk domstol fast.

Rotenberg, som också har finskt medborgarskap, finns med på USA:s sanktionslista med hänvisning till Ukrainakonflikten och för sin nära relation med den ryske presidenten Vladimir Putin.

Han har stämt Nordea, Danske bank, Handelsbanken och OP Bank för avtalsbrott då de inte låtit honom utföra betalningar och därmed kränkt hans rättighet att behandlas som en likvärdig EU-medborgare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons