Annons

Dömd man stoppades 38 gånger – får skadestånd

Brott • Publicerad 25 januari 2020
En man i 40-årsåldern får skadestånd efter att ha kontrollerats av polisen minst 38 gånger på två och ett halvt år. Arkivbild.
En man i 40-årsåldern får skadestånd efter att ha kontrollerats av polisen minst 38 gånger på två och ett halvt år. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En tidigare dömd man i 40-årsåldern blev kontrollerad av polisen minst 38 gånger under två och ett halvt år – nu får mannen 10 000 kronor skadestånd, rapporterar Aftonbladet.

Enligt Justitiekanslern (JK) saknas misstanke om brott vid majoriteten av de gånger polisen stoppat mannen för att genomföra kroppsvisitationer eller husrannsakan i hans fordon.

Annons

2015 dömdes mannen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter att en bomb sprängts i Nyköping där två personer dog. Han har även dömts för grov stöld och åtalats för mord.

Polisen medger att insatserna inneburit intrång i mannens privatliv, men menar att det har varit nödvändiga åtgärder.

"Han har under samma tidsperiod varit frekvent återkommande i polisiära sammanhang gällande bland de grövsta brotten polisen har att utreda", skriver man i ett svar till JK.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons