Annons
Nyheter

Dömd nätpedofil överklagar dom

Brott • Publicerad 5 augusti 2021
Den dömde nätpedofilen överklagar domen. Arkivbild.
Den dömde nätpedofilen överklagar domen. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

En 29-årig man som dömdes till åtta års fängelse för grova sexualbrott mot barn överklagar till hovrätten och vill frikännas på alla punkter, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

I Karlstad tingsrätt dömdes mannen för flera brott mot totalt 37 unga flickor, däribland grov våldtäkt. Enligt domen rörde det sig om över 90 olika händelser. Mannen dömdes även att betala drygt 1,2 miljoner kronor i skadestånd, något han i sin överklagan yrkar ska ogillas.

Annons

Mannen fick kontakt med flickorna på olika chattar och uppgav sig vara en tonåring vid ett annat namn. Därefter tvingade han flickorna att begå olika övergrepp på sig själva, enligt tingsrättsdomen.

Mannen har hela tiden nekat till brott och skyller på en vän han kallar "Kevin". Han genomgick en rättspsykiatrisk undersökning där det konstaterades att han inte led av en allvarlig psykisk störning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons