Annons
Nyheter

Domstol mejlade känsligt mejl till fel person

Samhälle • Publicerad 3 juli 2021
Förvaltningsrätten i Falun. Arkivbild.
Förvaltningsrätten i Falun. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Känsliga inspelningar av ett samtal med en kvinna som riskerar att förlora vårdnaden om sina barn skickades till fel person. Nu kritiserar Justitieombudsmannen Förvaltningsrätten i Falun som begick misstaget, skriver Dalarnas Tidningar.

I de ljudfiler som fanns med i mejlet, nämndes både kvinnans och barnens förnamn. Där ger också kvinnan sin version av vad hennes make utsätter henne och barnen för.

Annons

Falubon som fick mejlet av misstag klagade hos JO. "Mår inte bra av detta, törs man öppna mejl från myndigheter hädanefter om det är så lätt att skicka till fel person och mailadress?”, skrev personen till JO.

Enligt förvaltningsrätten berodde felskicket på ett rent handhavandemisstag. När mejlet skulle skickas dök Falubons namn upp som ett förslag som klickades i av den som förmedlade inspelningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons