Annons

Drömlottning för svenskduo i Champions League

Kvarts- och semifinalerna har lottats i damernas Champions League.
För Hedvig Lindahl och Fridolina Rolfö i Wolfsburg väntar överkomligt motstånd i form av Glasgow City.
Desto tuffare blir det för Amanda Ilestedts Bayern München som ställs mot Lyon.
Fotboll • Publicerad 8 november 2019
Hedvig Lindahls Wolfsburg har vunnit samtliga av klubbens nio matcher i tyska Bundesliga så här långt. Arkivbild.
Hedvig Lindahls Wolfsburg har vunnit samtliga av klubbens nio matcher i tyska Bundesliga så här långt. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nästa omgång av damernas Champions League-slutspel är mer än fyra månader bort – men redan nu vet vi vilka möten som vi har att se fram emot till våren.

Och för Wolfsburg, där den svenska landslagsduon Fridolina Rolfö och Hedvig Lindahl spelar, blev det ett drömmotstånd i resan mot en eventuell semifinal. Efter lottningen i schweiziska Nyon står det klart att den tyska Champions League-mästaren från 2013 och 2014 ställs mot skotska mästarna Glasgow City i kvartsfinalen – ett lag som är nummer 19 på Uefas klubblagsrankning och som tidigare nått just kvartsfinal som bäst (2015).

Annons

Betydligt svettigare blir det för landslagets mittback Amanda Ilestedt som med sitt Bayern München ställs mot Champions League-historiens största gigant: Lyon.

Den franska storklubben har vunnit turneringen fyra år i rad och sex gånger totalt. Ilestedt lär dessutom få tampas med ingen mindre än norska världsstjärnan Ada Hegeberg som nyligen satte nytt målrekord i Champions League-sammanhang när hon slog till för 53:e gången i turneringen i åttondelsfinalen mot danska Fortuna Hjørring.

Tufft motstånd väntar även för Hanna Glas, vars Paris Saint-Germain i sin kvartsfinal möter engelska mästarlaget Arsenal. I den fjärde kvarten blir det ett helspanskt rivalmöte mellan Atlético Madrid och Barcelona.

Kvartsfinalerna spelas 24/25 mars och 1/2 april.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons