Nyheter

Drygt två tredjedelar av årets vargar skjutna

Ytterligare två vargar har skjutits under årets licensjakt. Därmed har 19 av de 27 tilldelade vargarna fällts på sju dagars jakt.
Jakt • Publicerad 9 januari 2022
19 av de 27 vargar som får skjutas i årets licensjakt är nu fällda. Arkivbild.
19 av de 27 vargar som får skjutas i årets licensjakt är nu fällda. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Enligt Svensk Jakt har nu alla juridiska försök att hindra jakt i värmländska Römskogsreviret undanröjts. Detta sedan kammarrätten godkänt jakt på tre vargar i reviret, som delas med Norge. I reviret finns totalt ett tiotal vargar, skriver tidningen.

Efter domstolens besked sköts den första vargen, av tre tilldelade, i Römskog.

Ytterligare en varg fälldes på lördagen, i Immenreviret som ligger i Örebro och Värmlands län. Där har nu tre av sex tilldelade djur dödats.

På fredagen avslutades jakten i reviret Snösjön/Haraldsjön som ligger i Dalarnas, Västmanlands och Örebro län. Detta eftersom alla tolv tilldelade djur hade fällts där.

I Gullsjöreviret, delat av Dalarnas och Gävleborgs län, har tre vargar skjutits. I det reviret är sex djur tilldelade.

I reviret Skrottmyren i Gävleborg – där länsstyrelsen godkänt att sex vargar får skjutas – inleds jakten på måndag.

Årets licensjakt på varg inleddes den 2 januari och totalt har alltså 27 vargar tilldelats, i fem olika revir i länen Gävleborg, Dalarna, Värmland, Västmanland och Örebro.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.