GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dubbelt nej till vindkraft i Söderhamn

Politik • Publicerad 16 september 2022
Söderhamn folkomröstade om nya vindkraftetableringar – majoriteten röstade nej. Arkivbild
Söderhamn folkomröstade om nya vindkraftetableringar – majoriteten röstade nej. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Söderhamn säger nej till ny vindkraft – i folkomröstningen på valdagen var en majoritet emot både etablering av vindkraft på Storgrundet och på svenskt territorialvatten utanför Söderhamn, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det har varit ett högt deltagande på närmare 70 procent och det är högt jämfört med tidigare folkomröstningar, säger Majro Myllykoski (M), valnämndens vice ordförande och vice kommunalråd i Söderhamns kommun, till P4 Gävleborg.

I frågan om vindkraft på Storgrundet svarade 55 procent nej och 35 procent ja. I frågan om vindkraft i territorialvattnet utanför Söderhamn blev det 52 procent nej och 37 procent ja.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.