Nyheter

Dubbelt upp för Zalando

Ekonomi • Publicerad 11 augusti 2020
Zalando redovisar en dryg fördubbling av vinsten för årets andra kvartal. Arkivbild
Zalando redovisar en dryg fördubbling av vinsten för årets andra kvartal. ArkivbildFoto: Michael Sohn/AP/TT

Den tyska nätbutiken Zalando redovisar drygt en fördubbling av vinsten för årets andra kvartal, medan omsättningen lyfter med 27 procent till 2 035 miljoner euro. Samtidigt har antalet aktiva kunder i nätbutiken ökat med drygt 20 procent till mer än 34 miljoner på ett år.

"Trots en utmanande handelsmiljö i mars har företaget vuxit starkt och med lönsamhet mellan januari och juni", konstaterar bolaget i en kvartalsrapport.

Det justerade rörelseresultatet lyfte till 211,9 miljoner euro under årets andra kvartal, mot 101,7 miljoner ett år tidigare. Nettovinsten lyfte till 122,6 miljoner, från 45,5 miljoner euro.

För helåret räknar Zalando med en intäktsökning på 15–20 procent och ett justerat rörelseresultat på 250–300 miljoner euro, vilket ligger i linje med bolagets prognos som lämnades i samband med en vinstvarning i juli.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.