Annons

Dubbla återbud till januariturnén

Alexander Fransson är sjuk och missar januariturnén i Qatar.
Det gör även Jesper Karlström – som snart kan vara förlorad för Djurgården.
Fotboll • Publicerad 3 januari 2020
Jesper Karlström, här under januariturnén 2018 i Abu Dhabi, kan snart vara klar för en ny klubb. Arkivbild.
Jesper Karlström, här under januariturnén 2018 i Abu Dhabi, kan snart vara klar för en ny klubb. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sverige får klara sig utan två av sina centrala mittfältare i årets januariturné. Precis som förra året har fotbollslandslaget rest till Qatar – men det blir utan IFK Norrköpings Alexander Fransson och Djurgårdens Jesper Karlström.

Den förstnämnde är sjuk medan den andre har lämnat återbud av andra skäl.

Annons

– Det är såklart tråkigt att Jesper valt att lämna återbud men han är i en speciell situation i sin karriär och behöver ta tid för att fatta viktiga beslut. Det respekterar jag. Den här delen av säsongen kan saker ske snabbt och därför tog vi höjd med 25 spelare inför årets januariturné, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets webbplats.

Jesper Karlströms kontrakt med Djurgården har gått ut och mycket talar för att 24-åringen till våren kommer att lämna svenska mästarna för en utländsk klubb.

Alexander Fransson har halsont men avskrivs inte från turnén helt och hållet.

– Förhoppningsvis mår Alexander bättre snart och kan ansluta till laget senare. Vi kommer inte kalla in någon ersättare säger Janne Andersson.

Sverige kommer spela två landskamper i Qatar, mot Moldavien den 9 januari och Kosovo den 12 januari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons