Annons
Nyheter

Efter Gävlebrand – gå inte till återvinningen

Den kraftiga branden på en återvinningsanläggning i Gävle i veckan har ställt till stora problem för hanteringen av förpackningsmaterial i regionen.
Samhälle • Publicerad 6 augusti 2021
Branden på en återvinningsanläggning i Gävle ställer till med problem. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Materialet fraktas normalt från återvinningsplatserna till den drabbade anläggningen. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), som hanterar återvinningen, vädjar nu till invånarna i Gävle att, så långt det är möjligt, avvakta med att gå till återvinningen tills hanteringen är löst.

"Har du som konsument och invånare i Gävle med omnejd möjlighet att behålla dina förpackningar och tidningar hemma ytterligare någon vecka så ökar det våra möjligheter att se till att materialet tas om hand på bästa sätt", säger Kerstin Wärn, regionchef på FTI, i ett pressmeddelande.

Annons

Återvinningsstationerna i Gävle, Hofors, Sandviken, Ockelbo, Tierp och Älvkarleby är drabbade, enligt FTI.

Det var i onsdags vid 14-tiden som larmet gick på Stena Recyclings anläggning. Branden hade tagit fart i plastbalar utomhus och spred sig sedan till en fabriksbyggnad. Först vid 23-tiden på kvällen var branden under kontroll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons