GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elfel försenade Silja Symphonys premiärtur

Sjöfart • Publicerad 29 augusti 2021
Passagerarfartyget Silja Symphony drabbades natten till söndag av ett strömavbrott på rutten Helsingfors–Stockholm. Arkivbild.
Passagerarfartyget Silja Symphony drabbades natten till söndag av ett strömavbrott på rutten Helsingfors–Stockholm. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Passagerarfartyget Silja Symphony drabbades natten till söndag av ett strömavbrott på sin första tur på rutten Helsingfors–Stockholm efter en ett och ett halvt år lång paus, skriver nyhetsbyrån SPT.

– Händelsen orsakade ingen fara för någon, säger Marika Nöjd, kommunikationsdirektör vid rederiet Tallink Silja.

Silja Symphony var på väg från Helsingfors till Stockholm via Åland, och elavbrottet inträffade då fartyget var på väg in i hamnen i Mariehamn.

Efter att ha åtgärdat problemet kunde man vid sjutiden på söndagsmorgonen fortsätta resan till Stockholm.

– Allt fungerar igen, men det är klart att vi följer med läget och utför kontroller, säger Marika Nöjd.

Silja Symphony började i helgen återigen trafikera rutten Helsingfors–Stockholm efter att på grund av tidigare reserestriktioner ha hållit ett uppehåll i trafiken under ett och ett halvt år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.