Annons
Nyheter

En anhållen för mycket grov misshandel

Brott • Publicerad 14 december 2020
Polisen har gripit en man på Lidingö, misstänkt för att svårt ha misshandlat en person. Arkivbild.
Polisen har gripit en man på Lidingö, misstänkt för att svårt ha misshandlat en person. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person har med ett tillhygge misshandlats "synnerligen grovt" i ett flerfamiljshus på Lidingö. Brottsoffret har tagit emot slag och fått skador i huvudet, enligt polisen, som inte vill gå in något mer på vad som hänt.

– Det är gärningen i sig som gjort att det bedöms som en synnerligen grov misshandel. I övrigt kan jag inte kommentera det, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Annons

Brottsoffret har förts till sjukhus med ambulans. Vid åttatiden på måndagskvällen vårdades personen fortfarande på sjukhus, i väntan på att förhöras av polis.

En misstänkt gärningsman greps under eftermiddagen och har efter förhör anhållits. Han misstänkts på sannolika skäl för misshandeln, den starkare misstankegraden.

– Vi ska hålla fler förhör imorgon, både med den anhållne och målsäganden, säger Eva Nilsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons