Annons
Nyheter

En död i protester i Kenya

Kenya • Publicerad 7 juli 2023
Kravallpolis avfyrar tårgasgranater mot demonstranter i Nairobi under fredagens protester.
Kravallpolis avfyrar tårgasgranater mot demonstranter i Nairobi under fredagens protester.Foto: Brian Inganga/AP/TT

En man sköts ihjäl i samband med regeringskritiska protester i Kenya på fredagen, enligt sjukhuskällor. Människor hade gett sig ut på gatorna för att protestera mot stigande levnadskostnader.

Protesterna hade utlysts av oppositionsledaren Raila Odinga, som talade vid ett möte i huvudstaden Nairobi. Efteråt använde polisen tårgas mot hans bilkaravan. Polisen satte också in tårgas mot demonstranter i städerna Kisumu och Mombasa.

Annons

En man avled av skottskador på sjukhuset i Kisumu, enligt sjukhusledningen. Ytterligare två personer vårdades för skottskador.

Odinga har vid upprepade tillfällen uppmanat folk att gå ut på gatorna och fredligt protestera mot landets skenande levnadskostnader.

I augusti förra året förlorade Odinga presidentvalet mot William Ruto med knapp marginal. Odinga hävdar att valfusk låg bakom Rutos seger och att dennes regering är olaglig, men hans anklagelser har avvisats av landets rättsväsende.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons