Annons
Nyheter

En död i trafikolycka utanför Örebro

Olycka • Publicerad 19 september 2020
En man har dött efter en bilolycka mellan en taxi och en lastbil. Arkivbild.
En man har dött efter en bilolycka mellan en taxi och en lastbil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man har omkommit i samband med en allvarlig bilolycka mellan en taxi och en lastbil under lördagsmorgonen. Olyckan skedde vid halv tio-tiden på riksväg 52 utanför Örebro och polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Det var en riktigt kraftig smäll och en allvarlig olycka, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Annons

Mannen, som var i 55-årsåldern, körde taxin och hans passagerare, en man i 35-årsåldern, blev allvarligt skadad. Han fördes med ambulans till sjukhus för att få vård.

– Vi har kunnat höra honom och det förekommer lite motstridiga uppgifter kring vems fel det var, säger Mats Öhman.

Föraren av lastbilen är en man 40-årsåldern och ska inte ha skadats. Han greps på plats, misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Åklagare kommer efter förhör att ta ställning till om han ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons