Annons
Nyheter

En gripen för explosion i Brandbergen

En kraftig explosion inträffade i Brandbergen i Haninge under fredagen. Nu har en person gripits och anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.
Brott • Publicerad 16 januari 2021
Polisen utreder ett grovt brott i Brandbergen i Haninge kommun och har gripit en person. Arkivbild.
Polisen utreder ett grovt brott i Brandbergen i Haninge kommun och har gripit en person. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var strax före klockan 19 på fredagen som den kraftiga explosionen inträffade i bostadsområdet i Brandbergen, söder om Stockholm. Flera polispatruller skickades till platsen.

– Det greps en person under natten och vi har fortsatt med utredningsåtgärder under hela dagen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Annons

Mer exakt vad som inträffade på platsen är oklart. Polisen undersökte under fredagen ett misstänkt föremål, som flyttades till en säker plats. Ingen person skadades i explosionen och det har heller inte upptäckts några skador på fasader.

Personen som greps anhölls under lördagsmorgonen, skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgifter till Aftonbladet skedde detonationen i ett trapphus och polisen har under dagen genomfört en husrannsakan på en adress i bostadsområdet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons