En man anhållen för grovt rån i villa

Brott • Publicerad 14 oktober 2019
Polisen söker med hund i ett villaområde i Kristianstad där ett grovt rån misstänks ha begåtts i en villa. En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för brottet.
Polisen söker med hund i ett villaområde i Kristianstad där ett grovt rån misstänks ha begåtts i en villa. En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för brottet.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för ett grovt rån i en villa i Kristianstad, rapporterar Kristianstadsbladet. Två personer fick föras till sjukhus.

– Den ena personen var chockskadad och den andra hade fysiska skador som uppstått vid rånet. Personerna bor i villan, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT Nyheter Skåne.

Det var flera gärningsmän som trängde sig in i en familjs bostad under söndagskvällen. Den nu anhållne mannen greps av polis i närheten av brottsplatsen. Han är skäligen misstänkt – den lägre misstankegraden – för grovt rån, enligt lokala medier.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs fel veckodag för när brottet inträffade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.