Annons
Nyheter

En till anhållen med koppling till polismord

En till person är anhållen med koppling till mordet på en polis i Göteborg. Mannen är misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott.
17-åringen som är misstänkt för mordet omhäktades på tisdagen.
Brott • Publicerad 17 augusti 2021
En tyst minut för den mördade polisen hölls efter dådet.
En tyst minut för den mördade polisen hölls efter dådet.Foto: Tommy Holl/TT

Ytterligare en person greps på måndagen och anhölls i samband med mordet på en polis i Biskopsgården i Göteborg i slutet av juni, vilket Göteborgs-Posten först rapporterade om.

– I en stor utredning så följer man olika spår och då uppstår olika frågetecken och frågor som behöver ställas och då kanske man bara kan ställa dem på ett sätt, vilket gjort att vi fått brottsmisstanken. Vi behövde ställa en hel del frågor till den här personen och det har vi gjort nu. Vi har följt ett sidospår, säger kammaråklagare Ulrika Ågren till TT.

Annons

Personen, som är över 18 år, förhördes på tisdagen. Åklagaren vill inte kommentera hur polis och åklagare väljer att gå vidare med personen i utredningen.

Skyddandet av brottslingen gäller den 30 juni, direkt efter dådet, men även en bit in på nästa dygn.

Den 17-åring som misstänks för modet på polismannen omhäktades för tredje gången på tisdagen. Enligt GP efterfrågar både försvar och åklagare en så kallad paragraf 7-undersökning, för att fastslå att han inte lider av någon psykisk störning. 17-åringen fortsätter att neka till inblandning i mordet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons