Annons
Nyheter

Barn till mördad gravid kvinna har avlidit

Det barn som inledningsvis kunde räddas i knivattacken mot en gravid kvinna i danska Holbæk, har avlidit.
"Hans liv gick inte att rädda", meddelar polisen.
Danmark • Publicerad 8 november 2022
Blommor och ljus till minne av den 37-åriga gravida kvinnan som mördades i Holbæk i torsdags. På tisdagen dog även barnet som inledningsvis gick att rädda. Arkivbild.
Blommor och ljus till minne av den 37-åriga gravida kvinnan som mördades i Holbæk i torsdags. På tisdagen dog även barnet som inledningsvis gick att rädda. Arkivbild.Foto: Claus Bech/AP/TT

Den 37-åriga kvinnan förklarades död när hon kom till sjukhus, men barnet som hon bar i magen lyckades man inledningsvis rädda. På tisdagseftermiddagen kom dock beskedet att barnet, en pojke, avlidit på sjukhus.

"Barnet var skört och lades in på sjukhus då barnets tillstånd krävde behandling", skriver dansk polis i ett pressmeddelande.

Annons

"Hans liv gick inte att rädda", skriver polisen vidare.

På tisdagen kom även beskedet om att den 33-åriga kvinna och den 24-åriga man som misstänks ha knivmördat den 37-åriga kvinnan i danska Holbæk i torsdags har häktats, uppger en domare.

Mannen och kvinnan häktas för mord och medhjälp till mord.

Den gravida kvinnan skadades allvarligt med flera knivhugg vid överfallet som inträffade i torsdags kväll när hon precis hade slutat sitt jobb på en vårdcentral och gått till sin bil. Enligt danska medieuppgifter slets hon ut ur bilen av gärningsmannen.

Kvinnan knivskars bland annat i halsen, enligt åklagarens häktningsframställan, där den 33-åriga kvinnan uppges ha anstiftat mordet via Whatsapp.

Kvinnan kunde gripas tidigare under tisdagen. Enligt åklagaren var kvinnan anstiftare till mordet som den 24-åriga mannen misstänks ha utfört. Mannen greps i måndags.

Enligt polisen kände de nu häktade personerna och den mördade kvinnan varandra. Samtliga inblandade är afghanska medborgare.

Mordmotivet är fortfarande förhöjt i dunkel.

De båda misstänkta nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons