Annons

Endre och Kronlöf gör drama om klimatkrisen

Tv • Publicerad 25 september 2019
Alexander Karim, Bianca Kronlöf, Lena Endre och Angunnguaq Larsen i kommande "Tunn is". Pressbild.
Alexander Karim, Bianca Kronlöf, Lena Endre och Angunnguaq Larsen i kommande "Tunn is". Pressbild.Foto: Saga Sig/Yellowbird

Lena Endre och Bianca Kronlöf spelar huvudrollerna i TV4:s kommande dramasatsning "Tunn is". Endre axlar rollen som Sveriges utrikesminister medan Kronlöf spelar Säpoagent.

"Tunn is" beskrivs som ett spänningsdrama som tar avstamp i den aktuella klimatkrisen. Ett forskningsfartyg utanför Grönland attackeras samtidigt som Arktiska rådet försöker att enas om ett avtal som förbjuder miljöskadlig oljeborrning i regionen.

Annons

"Med den brännande aktuella klimatdebatten och en amerikansk president som har Grönland på shoppinglistan kommer Tunn is att kännas skrämmande rätt i tiden", säger producenten Ulf Synnerholm i ett pressmeddelande.

I övriga roller syns bland andra Alexander Karim, Johannes Bah Kuhnke och Reine Brynolfsson. Premiär blir det på TV4 och C More i vår.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons