Annons
Nyheter

Enkät: Brukar du handla begagnat?

Ekonomi • Publicerad 14 augusti 2021
Sofie Brundell.
Sofie Brundell.Foto: Christine Olsson/TT
Wilma Ulfberg.
Wilma Ulfberg.Foto: Christine Olsson/TT
Dale Evans.
Dale Evans.Foto: Christine Olsson/TT
Peter Olsson.
Peter Olsson.Foto: Christine Olsson/TT

Sofie Brundell, 24 år

– Det är blandat. Till hemmet, inredning, tycker jag att det är ganska kul. Jag kan tycka att det är jobbigt med kläder för att det blir övermäktigt. Med prylar är det lite lättare. Det här är ju en välsorterad second hand. Det kan ibland vara second hand-butikers nackdel att det bara är ett hopkok av möbler, kläder och prylar och då måste man ha en annan energi.

Annons

Wilma Ulfberg, 23

– Jag kan tycka att det är kul för att man kan hitta mer unika plagg, och sen så kan jag känna med inredning att det är nice att få in den designen som kommer från en annan period, eller som har annan design. Det kan vara väldigt roligt.

Dale Evans, 42

– Det gör jag, men vanligtvis inte glasögon. Men jag skulle inte utesluta det, haha. Jag tycker att det är bra för att det är bra för miljön och vanligtvis mycket billigare. För mig personligen så har jag börjat tänka mer på miljön sedan jag fick barn, jag äter mer vegetarisk mat och att handla på second hand är en annan del av det.

Peter Olsson, 57

– Jag har köpt kläder någon gång, men det var ett tag sedan. Sen skivor, och jag har ju varit på något loppis och sånt. Men ingenting regelbundet. Jag kan tänka mig att handla mer om det är bra grejer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons