Annons
Nyheter

Säljer förlustverksamhet – tar miljardsmäll

Ekonomi • Publicerad 7 december 2022
Ericsson säljer till Aeris. Arkivbild.
Ericsson säljer till Aeris. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ericsson säljer en del av verksamheten inom det förlustbringande segmentet Enterprise. Försäljningen ger en engångssmäll för telekomjätten på cirka 1,1 miljarder kronor, men beräknas samtidigt minska förlusten med 250 miljoner kronor per kvartal, enligt ett pressmeddelande.

Det som säljs är verksamheten IoT Accelerator, som sysslar med uppkopplade företag och "Internet of things". Köpare är det Kalifornienbaserade it-företaget Aeris där Ericsson också kommer att bli en mindre delägare.

Annons

Verksamheten inom "Sakernas internet" (IoT) väntas nå försäljningsintäkter på 800 miljoner kronor för 2022 och har också stått för merparten av förlusterna inom segmentet Enterprise. Ericssonledningen konstaterar att bolaget, trots stora investeringar, aldrig lyckats nå tillräckligt bra avkastning inom området.

På börsen blev reaktionen av affären liten, aktiekursen rörde sig bara marginellt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons