Annons

Eriksson lämnar "Blåvitt" – klar för Genoa

Fotbollsallsvenskan och IFK Göteborg blir en profil fattigare.
Mittfältaren Sebastian Eriksson är klar för en övergång till Serie A-klubben Genoa, meddelar "Blåvitt" på sin webbplats.
"Detta kom väldigt överraskande", säger Eriksson.
Fotboll • Publicerad 23 januari 2020
Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg för Genoa. Arkivbild
Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg för Genoa. ArkivbildFoto: Jonas Lindstedt/TT

Snart 31-årige Eriksson tillhörde Cagliari 2011–2015, och får nu alltså återvända till Italien.

"Detta kom väldigt överraskande. Jag har alltid känt att jag på något sätt har velat komma tillbaka till Italien, och när chansen kom var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt känns det alltid jobbigt att lämna Blåvitt. Alla vet vad klubben betyder för mig. Nu får jag följa IFK Göteborg som supporter, och jag tror verkligen på laget i år", säger Eriksson till webbplatsen.

Annons

Enligt GP får IFK Göteborg 250 000 kronor i betalt av Genoa, som är sist i Serie A-tabellen.

"Vi är glada för Sebastians skull, att han får den här chansen att göra ett till varv utomlands. Han hade en fin säsong för oss under förra året och i Italien vet ju många vem han är", säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Sebastian Eriksson kom till IFK Göteborgs organisation som ung och har gjort tre sejourer i klubben. Den senaste blev dock bara ettårig då han så sent som i februari i fjol återvände från ett kortare äventyr i grekiska Panetolikos.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons