Annons
Nyheter

Ett covidfall – nu stängs Canberra

Australien • Publicerad 12 augusti 2021
Nedstängningarna i Australien har lett till starka reaktioner. Bilden visar en protest mot virusrestriktioner i Sydney i slutet av juli.
Nedstängningarna i Australien har lett till starka reaktioner. Bilden visar en protest mot virusrestriktioner i Sydney i slutet av juli.Foto: Mick Tsikas/AP/TT

Australiens huvudstad Canberra stängs ner under sju dagar. Detta sedan ett enstaka covidfall upptäckts i staden, som fram till nu i stort kunnat undvika virusrestriktioner.

Canberra är landets politiska centrum och har en befolkning på cirka 400 000 människor. Dessa tvingas nu stanna i sina hem den närmaste veckan.

Miljontals landsmän lever redan under nedstängning i storstäderna Melbourne och Sydney, där myndigheterna kämpar för att få ner antalet covidsmittade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons