Annons

EU-BREXIT: LÖFVEN: UNIK SITUATION

Publicerad 11 april 2019

Löfven är inte orolig över att Storbritannien ska arbeta emot EU under de månader som väntar.

– De har ju själva sagt att de inte vill obstruera arbetet. De deltar till exempel inte praktiskt i förhandlingarna om långtidsbudgeten. De har heller ingen önskan om att försvåra och lägga sig i på ett sådant sätt som skulle försvåra processen. Så jag ser inte det som något problem, säger statsministern efter toppmötet.

Annons

Stämningen därinne beskriver han som god, trots ganska stora meningsskiljaktigheter mellan ledarna.

– Den är ändå rätt så bra. Det var ändå svåra avvägningar. Jag tycker att trots att det är komplicerade förhandlingar så är stämningen god. Det kan finnas en irritation ibland när det gäller vissa detaljer, men det är ändå en bra stämning, säger Löfven, som anser det helt rätt att nu ge de politiska partierna i Storbritannien mer tid på sig att prata ihop sig, när de för en gångs skull börjat prata med varandra.

– Det som är nytt nu är att samtalen mellan Tories och Labour har kommit igång. Det är vi vana vid i Sverige och andra länder att så gör man. Men i Storbritannien är det inte vanligt. Det är unikt. Det här har inte hänt sedan andra världskriget. Då är det en ny situation och då vill vi ge den situationen en möjlighet, säger Löfven i Bryssel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons