Annons
Nyheter

Exministrar kommer inte att åtalas om Estonia

Estoniakatastrofen • Publicerad 7 januari 2021
KU kommer inte att pröva om ansvariga ministrar ska åtalas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen. Arkivbild.
KU kommer inte att pröva om ansvariga ministrar ska åtalas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen. Arkivbild.Foto: POOL, EPA/TT

Tidigare ansvariga ministrar som Carl Bildt, Ingvar Carlsson och Mona Sahlin kommer inte att åtalas för eventuella brott i hanteringen av Estoniakatastrofen, rapporterar Ekot.

Beskedet kommer från KU, som fått en begäran av Riksåklagaren om att pröva frågan.

Annons

Åsa Myrberg, som är anhörig till den omkomne lotsen Dan Myrberg, hade begärt att förundersökningen skulle återupptas – även när det gäller eventuella brott av ministrar.

– Jag känner att det är något konstigt i hela det här ärendet och jag tror att folk håller inne med saker som de inte talar om. Mona Sahlin, Ingvar Carlsson och Carl Bildt – det är flera underligheter där vi inte har fått svar på varför de gjort som de har gjort, sade hon tidigare till Ekot.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons