Annons
Nyheter

Två anhållna efter explosion i Östersund

Två personer har anhållits misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse, efter en explosion utanför en entrédörr i ett flerfamiljshus i Östersund under natten.
Brott • Publicerad 29 april 2020
Det var avspärrat på platsen under onsdagsmorgonen. Arkivbild.
Det var avspärrat på platsen under onsdagsmorgonen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Larmet om explosionen, som inträffade vid ett bostadsområde i stadsdelen Körfältet i centrala Östersund, kom strax före klockan 02. Enligt polisen rör det sig om en så pass kraftig smäll att det inte har någon naturlig förklaring.

– Ingen person har kommit till skada. Personerna som befann sig i huset har tagit sig ut också, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisregion Nord.

Annons

Entrédörren skadades och glasrutor krossades i samband med explosionen.

De två misstänkta greps under tidig morgon och anhölls på förmiddagen av åklagare.

Det har varit avspärrat vid entrén men avspärrningarna har senare hävts, säger Hans Ängquist, presstalesperson på polisen, som befinner sig vid platsen för smällen.

– Vi har genomfört en teknisk undersökning med personal med särskild kompetens vad gäller sprängmedel. Arbetet är klart på själva platsen, nu håller vi på med dörrknackning och kompletterande förhör, och försöker få in så mycket uppgifter som möjligt.

I övrigt är det lugnt i området, säger Hans Ängquist.

– Det kommer förbi någon enstaka som är lite orolig och vill prata, men det är väldigt lugnt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons