Annons
Nyheter

Extra trängselkontroller i Ullared i höst

Coronaviruset • Publicerad 19 september 2020
Falkenbergs kommun ska i höst göra extra kontroller av trängsel på Gekås restauranger och kaféer, men även serveringar i anslutning till varuhuset. Arkivbild.
Falkenbergs kommun ska i höst göra extra kontroller av trängsel på Gekås restauranger och kaféer, men även serveringar i anslutning till varuhuset. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Falkenbergs kommun ska i höst genomföra utökade kontroller av trängsel på Gekås i Ullared och verksamheter i anslutning till varuhuset, rapporterar P4 Halland.

Kontrollerna berör endast serveringsverksamheter som restauranger och kaféer.

Annons

– Framför allt oktober och november är stora köpmånader då det är mycket folk och då ska vi vara där både dagtid men även lite kvällstid, säger Anders Ramberg, kommunens miljö- och hälsoskyddschef, till kanalen.

Under våren och sommaren har Falkenbergs kommun genomfört kontroller av varuhusets serveringar och övriga serveringar i Ullared med mindre anmärkningar som följd. Anders Ramberg befarar dock att färre kommer att efterfölja Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner i höst.

– Farhågan är att vår slapphet kring covidsmittan brer ut sig, att det blir för trångt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons