Annons
Nyheter

Få allvarliga biverkningar av covidvaccin

Coronaviruset • Publicerad 18 juli 2021
Av över 5,8 miljoner vaccinerade har runt 4|000 biverkningar anmälts till Läkemedelsverket. Arkivbild.
Av över 5,8 miljoner vaccinerade har runt 4|000 biverkningar anmälts till Läkemedelsverket. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hittills har drygt 4 000 rapporter om misstänkt allvarliga biverkningar efter vaccinering mot covid-19 kommit in till Läkemedelsverket, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Med tanke på hur många vaccindoser som har getts är antalet biverkningar få, enligt myndigheten.

Annons

– Det som vi ser är i allra största utsträckning helt enligt förväntan, säger Veronica Arthurson, enhetschef på Läkemedelsverket, till Ekot.

Över 70 procent av den vuxna befolkningen, drygt 5,8 miljoner svenskar, har hittills fått minst en dos vaccin mot covid-19.

Totalt har ungefär 55 000 rapporter om misstänkta biverkningar kommit in, varav 4 000 har bedömts som allvarliga. Nästan 260 misstänkta dödsfall har registrerats, men det är inte säkerställt att samtliga av dessa har ett samband med covidvaccinet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons