Annons
Nyheter

Fabrikssatsning i Karlskrona – 500 nya jobb

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 5 maj 2023 • Uppdaterad 8 september 2023
Över 500 nya jobb tros tillkomma i Karlskrona.
Över 500 nya jobb tros tillkomma i Karlskrona.Foto: Jon Norddahl / NKT

Det danska bolaget NKT, som tillverkar högspänningskablar, investerar i ökad kapacitet i sin fabrik i Karlskrona. Bland annat ska det byggas ett tredje kabeltorn, som blir en av Sveriges högsta byggnader.

"Expansionen väntas skapa fler än 500 nya direkta jobb vid fabriken i Karlskrona", skriver den halvstatliga organisationen Business Sweden i ett pressmeddelande.

Annons

Organisationens vd Jan Larsson tror att investeringen kommer sätta Karlskrona och Blekinge på kartan och även få stor betydelse för Sverige som helhet inom den gröna omställningen och undervattensteknologi.

I samarbetet inför investeringen har även Karlskrona kommun, Region Blekinge och Blekinge tekniska högskola deltagit.

"Det här är otroligt glädjande för hela Karlskrona och NKT:s nya stororder betyder stark tillväxt för kommunen med flera hundra arbetstillfällen. Med en sådan här satsning kommer Karlskrona ännu en gång att sättas på kartan som Sveriges marina huvudstad", skriver Emma Swahn Nilsson, ordförande i kommunstyrelsen i Karlskrona, i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons