Annons
Nyheter

Fallskärmshoppare fastnade i träd

En fallskärmshoppare i Karlsborg fastnade i ett träd och kunde inte ta sig ner. Efter en insats från räddningstjänsten i Skaraborg och Försvarsmakten kunde personen plockas ner med hjälp av klättrare.
Olycka • Publicerad 11 april 2023
Räddningstjänsten fick hjälpa en fallskärmshoppare i Karlsborg som fastnade i ett träd. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var vid 18.30-tiden på tisdagskvällen som SOS fick in ett samtal om händelsen, något Göteborgs-Posten rapporterade.

– Larmet gällde en fallskärmshoppare som av någon anledning fastnat 15-20 meter upp i ett träd, säger Mattias Wejshag på räddningstjänsten till TT.

Annons

Det som följde var en rejäl utmaning när det gällde att få ner fallskärmshopparen, som enligt Wejshag tillhör försvaret.

– Inledningsvis gjordes försök med höjdfordon men vi nådde inte riktigt fram. Det är ganska trångt på platsen, ute i skogen, så det lyckades inte, berättar Wejshag.

Efter en gemensam insats kunde till slut personen räddas av klättrare utan några betydande fysiska skador.

– Som jag förstått det så har allt gått bra och ambulansen har inte varit på platsen, säger Mattias Wejshag.

Fallskärmsjägarskolan inom armén är förlagd i Karlsborg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons