Annons
Nyheter

Familj vräks på grund av barnens lek

Bostad • Publicerad 10 december 2020
Störande ljud från barns lek? Kan ligga till grund för uppsägning av hyreskontakt, om ljudet blir för högt enligt en ny dom. Arkivbild.
Störande ljud från barns lek? Kan ligga till grund för uppsägning av hyreskontakt, om ljudet blir för högt enligt en ny dom. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Grannarna klagade och värden sade upp kontraktet. När sju barn leker hörs det – trots det lät hyresnämnden i Malmö inte sjubarnsfamiljen bo kvar. Familjen överklagade beslutet, men Svea hovrätts dom lyder likadant. Nu måste sjubarnsfamiljen i Malmö flytta inom tre månader, rapporterar Hem och Hyra.

Ljudet från barnens lek tyder på misskötsel, enligt domstolen som anser att vittnena, det vill säga de klagande grannarna, varit trovärdiga. Hyresvärden Victoria Parks försök att dämpa ljudet har också varit tillräckliga, enligt rätten.

Annons

Enligt Hyresgästföreningens jurist har dock störningsrapporterna, som ligger till grund för rättens utfall, inte skrivits på kvällstid.

– Jag tycker inte att de har tagit upp allt, de har gått på grannens vittnesmål och inte diskuterat klockslagen i störningsrapporterna. Det finns ingen objektiv bevisning att det skulle förekomma ljud efter klockan åtta, säger Josephine Stensson, föreningens jurist till Hem och Hyra.

Pappan i familjen säger till tidningen att familjen ännu inte löst sin bostadssituation, men att Malmö stads socialtjänst erbjudit sin hjälp.

Rättelse: I både hyresnämnd och hovrätt blev beslutet att hyreskontraktet kunde sägas upp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons