Annons
Nyheter

Familjen Lundin säljer Bukowskis

Ekonomi • Publicerad 11 januari 2022
Bukowskis sålde i fjol 11 av de 15 dyraste föremålen i Sverige. På bilden pågår auktionen inför försäljningen av Andy Warhols målning "The Last Supper", som gick för 61 miljoner kronor 2014. Arkivbild
Bukowskis sålde i fjol 11 av de 15 dyraste föremålen i Sverige. På bilden pågår auktionen inför försäljningen av Andy Warhols målning "The Last Supper", som gick för 61 miljoner kronor 2014. ArkivbildFoto: Per Larsson / TT

Bukowskis, Nordens största auktionshus, får ny ägare. Familjen Lundin säljer verksamheten till det riskkapitalägda auktionshuset Bonhams.

"Förvärvet av Bukowskis är ett betydande steg i vår vision för Bonhams att bli ett lokalt auktionshus i världen. Bukowskis imponerande historia och digitala framgångar gör dem till en ideal partner och del i Bonhamsfamiljen", skriver Bonhams ordförande Hans-Kristian Hoejsgaard i ett pressmeddelande.

Annons

Någon köpeskilling anges inte.

Bonhams, grundat 1793, ägs sedan 2018 av det brittiska riskkapitalbolaget Epiris.

Bukowskis, som grundades av Henryk Bukowski 1870, har sin bas vid Berzelii park i centrala Stockholm. Enligt pressmeddelandet hade auktionshuset, som blivit allt mer digitaliserat, över en miljon unika besökare per månad i fjol.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons