Annons

Familjen Skarsgård-Everett i filmsamarbete

En film om det dubbla beroendet mellan läkare och patient blir en riktig familjeaffär för Sveriges mest kända skådespelarfamilj. I filmen "What remains", som Megan Everett Skarsgård har skrivit manus till, gör Gustaf och Stellan Skarsgård två av rollerna.
Film • Publicerad 15 januari 2020
Äkta paret Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård har ett filmprojekt tillsammans. Arkivbild.
Äkta paret Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård har ett filmprojekt tillsammans. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
Gustaf Skarsgård gör huvudrollen i "What remains". Arkivbild.
Gustaf Skarsgård gör huvudrollen i "What remains". Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Gustaf Skarsgård ska spela den manliga huvudrollen, Stellan Skarsgård en mindre roll och Stellans hustru Megan har skrivit manuset tillsammans med den kinesiske regissören Ran Huang.

– Vi börjar i mars och kommer att filma i Finland och i Sverige, säger Stellan Skarsgård till TT och berättar att han kommer att spela polis i filmen.

Annons

Den kvinnliga huvudrollen görs av Vicky Krieps, som fick sitt genombrott i ”Phantom thread” och som ursprungligen skulle ha varit med i Mia Hansen-Løves ”Bergman island”.

Ran Huang är en kinesisk konstnär, och detta blir hans långfilmsregidebut.

– Härom året vann han Katrin Cartlidgepriset som vi delar ut i Sarajevo. Det var där vi kom i kontakt med honom. Han hade gjort en kortfilm som varit med i Cannes och som var mycket bra, berättar Stellan Skarsgård.

Filmen är en samproduktion mellan Sverige, England och Finland.

Mars kommer för övrigt att bli en hektisk månad för familjen Skarsgård. Enligt planerna börjar då också inspelningen av Robert Eggers film ”The Northman” med Alexander och Bill Skarsgård i två av huvudrollerna. Även Claes Bang har en stor roll. Den inspelningen sker på Nordirland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons