Annons
Nyheter

Fångad tiger tros ha dödat 13

En femårig tiger som tros ha 13 människoliv på sitt samvete har fångats in, uppger indiska myndigheter.
Indien • Publicerad 13 oktober 2022
En bengalisk tiger i nationalparken Ranthambore i den indiska delstaten Rajasthan. Arkivbild från 2015.
En bengalisk tiger i nationalparken Ranthambore i den indiska delstaten Rajasthan. Arkivbild från 2015.Foto: Deepak Sharma/AP/TT

Den stora hanen har härjat i skogiga, avsides belägna områden i den västliga delstaten Maharashtra sedan december i fjol. Det senaste dödsfallet som kopplats till tigern inträffade i september.

– Vi har spårat tigern ett tag och den fångades äntligen inne i skogen, säger tjänstemannen Kishor Mankar.

Annons

Flera av de dödade människorna hade gått in i skogen för att samla ved när de mötte tigern, som lokala medier döpt till "Konflikttigern" eller "CT-1".

Det infångade djuret har nu flyttats till staden Nagpur, där han inväntar sin dom. Han kommer antingen bli frisläppt eller få leva resten av sitt liv i fångenskap.

I söndags avlivade lokal polis en annan tiger – den så kallade "Champarans människoätare" – som hade dödat minst nio människor i den indiska delstaten Bihar. 200 personer och flera spårare på elefant var inblandade i jakten på tigerhanen.

Mellan 2019 och 2021 dödades närmare 100 människor av tigrar i Indien, enligt statistik från regeringen. Runt 70 procent av världens vilda tigerbestånd återfinns i Indien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons