Annons
Nyheter

Fängelse för brutalt rån på Öland

Brott • Publicerad 5 mars 2021
Sex års fängelse - så lyder domen för det brutala rånet. Arkivbiils.
Sex års fängelse - så lyder domen för det brutala rånet. Arkivbiils.Foto: Mikael Fritzon / TT

Fyra personer bands till händer och fötter, flyktbilen kraschades och Ölandsbron stängdes av polisen. Två män åtalades för inblandning i det uppmärksammade rånet mot en butik i Böda på Öland i somras – en av dem döms till sex års fängelse, rapporterar lokala medier.

Den 31-årige man som nu döms av Kalmar tingsrätt misstänks för att ha genomfört det grova rånet tillsammans med en person som tros befinna sig utomlands. 31-åringen döms även för grovt häleri eftersom flyktbilen som användes var stulen, rapporterar Barometern.

Annons

En 21-årig man åtalades samtidigt för grovt skyddande av brottsling, eftersom han ska ha skjutsat de båda rånarna till Halland efteråt. Han döms till ett halvårs fängelse för sin inblandning.

Rånarna kom enligt åtalet över cirka en halv miljon kronor. Familjemedlemmarna som utsattes för rånet hotades till livet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons