Annons

Fängelse för hets mot folkgrupp

Brott • Publicerad 27 januari 2020
Solna tingsrätt dömer mannen till sex månaders fängelse. Arkivbild.
Solna tingsrätt dömer mannen till sex månaders fängelse. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp och ofredande. Så lyder domen mot en man som publicerat ett 20-tal inlägg på ett socialt nätverk och dessutom skickat ett stort antal sms till tre kvinnliga debattörer.

"Inläggen har antingen uttryckt hat mot judar eller hyllande av nazismen", skriver Solna tingsrätt i ett pressmeddelande.

Annons

Meddelandena till de tre kvinnorna har innehållit "antisemitiska och rasistiska budskap utan annat syfte än att kränka mottagarnas frid och försöka tysta dem", heter det vidare.

"Det har varit ett systematiskt agerande som inneburit ett missbruk av yttrandefriheten och av vad som är acceptabelt i den fria debatten", säger chefsrådman Patrik Alm i pressmeddelandet.

Mannen, som även tidigare dömts för hets mot folkgrupp, ska även betala 5 000 kronor i så kallad kränkningsersättning till en av kvinnorna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons