Annons

Fängelse för sexövergepp mot två systrar

Brott • Publicerad 16 januari 2020
En man i 60-årsåldern döms av Vänerborgs tingsrätt till fängelse för bland annat våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.
En man i 60-årsåldern döms av Vänerborgs tingsrätt till fängelse för bland annat våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 60-årsåldern döms av Vänerborgs tingsrätt till fängelse i tre år och sex månader för bland annat våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen hade under flera år på olika sätt förgripit sig på två systrar som var på regelbundna besök hos hans familj. Den yngsta av flickorna var åtta år. Mannen har tafsat på flickorna och tvingat sig på en av dem med handlingar som är att jämställa med samlag.

Annons

I målet saknas teknisk bevisning men rätten ser flickornas berättelser som "alltigenom trovärdiga".

Händelserna har påverkat flickorna psykiskt och för en av dem har det lett till ett självmordförsök. Mannen har hela tiden nekat till brott.

Mannen ska dessutom betala sammanlagt 200 000 kronor i skadestånd till de båda offren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons