Annons
Nyheter

Fängelsechef åtalas för massaker på fångar

Venezuela • Publicerad 14 maj 2020
Myndigheter i Venezuela rapporterar sällan om efterverkningar efter upplopp i landets fängelser. Arkivbild.
Myndigheter i Venezuela rapporterar sällan om efterverkningar efter upplopp i landets fängelser. Arkivbild.Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

En fängelsechef och fem soldater kommer att åtalas för en massaker i ett fängelse Venezuela där 47 fångar dödades tidigare denna månad.

Vid en protest i fängelset Los Llanos "användes, felaktigt, vapen för kontroll" av fångar i stället för att utnyttja tårgas, säger chefsåklagare Tarek Saab.

Annons

Fängelsechefen Carlos Graterol anklags för delaktighet då han tillåtit vapen i fängelser. Fem soldater från nationalgardet anklagas för avsiktligt dråp, med tilläggen "på grund av frustration" och "maktmissbruk".

Myndigheter rapporterar sällan om efterverkningar efter fängelseupplopp och rymningar, men fallet i Los Llanos väckte internationell uppmärksamhet.

Fängelset Los Llanos ligger i utkanten av staden Guanare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons