Annons
Nyheter

Fängslad journalist uppges må bra

Ryssland • Publicerad 17 april 2023
Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich hålls fängslad i den ryska säkerhetstjänsten FSB:s fängelse Lefortovo. Arkivbild.
Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich hålls fängslad i den ryska säkerhetstjänsten FSB:s fängelse Lefortovo. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Den amerikanske reportern Evan Gershkovich som fängslats i Ryssland uppges vara vid god hälsa, enligt USA:s ambassadör i Ryssland, Lynne Tracy.

Tracy besökte Gershkovich i säkerhetstjänsten FSB:s fängelse under måndagen.

Annons

"Jag besökte The Wall Street Journals Evan Gershkovich i dag i fängelset Lefortovo – första gången vi har fått tillträde till honom sedan han olagligen frihetsberövades för mer än två veckor sedan. Han är vid god hälsa och är fortsatt stark", skriver ambassaden på Twitter med hänvisning till Tracy.

Gershkovich, som jobbar för den amerikanska tidningen The Wall Street Journal, greps i Jekaterinburg i slutet av mars, och anklagas för spioneri för USA:s räkning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons