Annons
Nyheter

Bornholmsfärja i krock med pir

Danmark • Publicerad 3 februari 2023
En Bornholmsfärja har i hård blåst kört in i en pir i Rönne hamn på Bornholm. Arkivbild på ett en annan av rederiets färjor.
En Bornholmsfärja har i hård blåst kört in i en pir i Rönne hamn på Bornholm. Arkivbild på ett en annan av rederiets färjor.Foto: Johan Nilsson/TT

I hård blåst rammade en Bornholmsfärja en pir i Rönnes hamn då den var på väg att avgå mot Ystad. Ingen människa kom till skada.

– Det lät lite som när man knycklar sönder en aluminiumburk, fast mycket högre och mörkare förstås. Vi blev lite chockade när vi tittade ut genom fönstret, för då såg vi att det var skrovet som skrapade emot piren, säger passageraren Elton Eisenschmidt till Ystads Allehanda.

Annons

Olyckan med Bornholmslinjens färja Express 2 inträffade vid 14.30-tiden på eftermiddagen, rapporterar Bornholms Tidende.

– Färjan vände om och seglade tillbaka in i hamnen, där eventuella skador ska besiktigas, säger Jesper Maack, kommunikationschef på Bornholmslinjen.

Färjan Express 2 trafikerar linjen Ystad–Bornholm och samtliga avgångar i båda riktningar riskerar att påverkas under fredagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons