Annons
Nyheter

Farligt föremål i Norrköping – en anhållen

En man i 20-årsåldern greps av polis i Lindö i Norrköping under natten till onsdag.
Mannen har nu anhållits misstänkt för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
Vid gripandet hittades ett misstänkt farligt föremål.
Brott • Publicerad 16 augusti 2023
Polis och nationella bombskyddet på plats för att ta hand om misstänkt föremål på lekplats på Lindö strand utanför Norrköping.
Polis och nationella bombskyddet på plats för att ta hand om misstänkt föremål på lekplats på Lindö strand utanför Norrköping.Foto: Magnus Andersson/TT

"Enligt en första preliminär bedömning rör det sig om ett skarpt föremål. Det innebär att föremålet skulle ha kunnat utgöra en stor fara för både människor och egendom", säger chefsåklagare Torsten Angervåg i ett pressmeddelande.

Förutom förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse är mannen misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Annons

Föremålet har undersökts av polisens bombtekniker.

"Det är för tidigt att avgöra om detta har något samband med andra händelser, som sprängningar och skjutningar under sommaren i Norrköping. Polisen undersöker nu förutsättningslöst om det finns eventuella samband", säger Angervåg.

Mannen kunde gripas efter att en person slagit larm om en person med ett “avvikande beteende”, vilket flera lokala medier rapporterat om.

Enligt P4 Östergötland hittades föremålet vid en lekplats.

Ett större område var avspärrat medan polisen undersökte föremålet under onsdagsförmiddagen.

Under sommaren har flera våldsdåd inträffat i Norrköping, bland annat har skott avlossats mot fastigheter och ett flerfamiljshus fick för några veckor sedan omfattande skador i en explosion.

Åklagaren har till på lördag på sig att besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons