Annons

Fed-protokoll gav inte avtryck på Wall Street

Börs • Publicerad 10 april 2019
Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Ledande index på New York-börsen stängde på plus på onsdagen. Teknikaktier lyfte Nasdaq och S&P 500-indexen medan ett fall för flygplanstillverkaren Boeing drog ner det breda Dow Jones-indexet som slutade strax över nollstrecket efter att ha legat på rött större delen av dagen.

Kurserna påverkades inte i någon hög grad av att centralbanken Federal Reserve släppte protokollet från mötet i mars, där Fed beslöt att lämna räntan orörd. Några ledamöter lämnade öppet för att förespråka höjda eller sänkta räntor senare i år, beroende på den ekonomiska utvecklingen.

Annons

Boeing, som backat rejält efter två olyckor med modellen 737 Max, föll för fjärde dagen i rad, med 1,4 procent

Flygbolaget Delta Airlines aktie steg 1,9 procent efter att ha rapporterat bättre resultat än väntat för första kvartalet. Klädtillverkaren Levi Strauss rapporterade också bättre än väntat och kursen steg med 4,4 procent.

Dow Jones industriindex steg 0,03 procent medan Nasdaqs kompositindex ökade 0,7 procent och S&P 500 steg 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons