Annons

Federer slog Zverev – inför 42 517 åskådare

42 517 åskådare kom för att se Roger Federer möta Alexander Zverev i Mexiko City.
Den högsta publiksiffran någonsin på en tennismatch är därmed ett faktum.
Tennis • Publicerad 24 november 2019
Roger Federer (i förgrunden) och Alexander Zverev tackar den rekordstora publiken i Mexico City.
Roger Federer (i förgrunden) och Alexander Zverev tackar den rekordstora publiken i Mexico City.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Sett till antal grand slam-titlar, 20 stycken, är Roger Federer världens främste tennisspelare genom tiderna. Nu har schweizaren noterat ytterligare ett rekord, ett inofficiellt sådant, tillsammans med den tyske 22-åringen Alexander Zverev.

I en uppvisningsmatch mellan de båda världsstjärnorna – på tjurfäktningsarenan Plaza de Toros i Mexico City – vann Federer med 6–3, 4–6, 6–2.

Annons

Hur många som kom för att titta? 42 517 åskådare.

– Ni är en fantastisk publik, ert stöd har givit mig gåshud. Jag har inte tillräckligt med ord för att tacka er, sade Roger Federer efter matchen.

Publiksiffran har inte bekräftats av det internationella tennisförbundet ITF och är således inte registrerad som ett officiellt världsrekord – men ingen tennismatch har tidigare registrerat en lika hög publiksiffra.

Det tidigare inofficiella världsrekordet sattes 2010 när Serena Williams och Kim Clijsters möttes i en uppvisningsmatch i Bryssel.

"Jag kommer aldrig att glömma denna magiska afton i Mexico City med Alexander Zverev. 42 517 människor kom, vi slog rekordet tillsammans!", skriver Federer på Twitter.

Matchen i den mexikanska huvudstaden var den fjärde anhalten av fem i Federers pågående uppvisningsturné i Latinamerika, som enligt schweiziska dagstidningen Le Temps ger tennisikonen motsvarande 96 miljoner kronor – tre gånger så mycket som han tjänade totalt på sitt spel 2019.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons