Annons
Nyheter

Fem döda efter misstänkt läcka på äldreboende

Italien • Publicerad 16 januari 2021
Fem människor dog och sju fick allvarliga skador efter en misstänkt kolmonoxidläcka på ett äldreboende utanför Rom. Arkivbild.
Fem människor dog och sju fick allvarliga skador efter en misstänkt kolmonoxidläcka på ett äldreboende utanför Rom. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Fem personer har hittats döda efter att en misstänkt kolmonoxidläcka upptäckts på det äldreboende nära den italienska huvudstaden Rom där de bodde.

– Tyvärr är fem döda. Sedan är det också fem andra boende som är allvarligt skadade och två anställda, totalt sju personer är på sjukhus, uppger polisen.

Annons

Larmet kom efter att personalen hittat tolv medvetslösa personer på boendet, runt tre mil söder om Rom.

Alla de skadade har symtom som kopplas till kolmonoxidförgiftning, enligt ett pressmeddelande från en coronakristeam i regionen Lazio, där huvudstaden ligger.

Enligt uttalandet hade nio boende och tre anställda testat positivt för coronavirus denna vecka och skulle flyttas för att få specialiserad coronabehandling under lördagsmorgonen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons